ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΔΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΙΝΝΙΚ
Tuesday
01/06/2021
21:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου ΠτΔ
0

 

 

 

 

 

 

Ζ. Κωνσταντοπούλου, 31 Μαίου 2021

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΙΝΝΙΚ- ΠΑΡΙΣΙ: Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στη δίκη του Αλεξάντερ ΒΊΝΝΙΚ στο Παρίσι, την πλήρη απαλλαγή για όλες τις κατηγορίες πλην μίας ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων, για τον άνθρωπο που παραδόθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία σε συνθήκες απαγωγής- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ!

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Τις περασμένες 2 εβδομάδες, σε μία αποκαλυπτική δίκη στο Εφετείο Παρισίων, είχα την ευκαιρία να υπερασπισθώ τον Αλεξάντερ ΒΙΝΝΙΚ και να συνδράμω στο να καταρρεύσει παταγωδώς η εις βάρος του διεθνής σκευωρία, σε εκτέλεση της οποίας παραδόθηκε σε συνθήκες απαγωγής από την Ελλάδα στη Γαλλία, σαν ανθρώπινο λάφυρο, χωρίς δικαιώματα, τον Ιανουάριο 2020.  Σε αυτό το πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο, αποφασιστικός ήταν ο ρόλος της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου: ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρενέβη προσωπικά για να αποστερήσει τον Αλεξάντερ Βίννικ από τη δικαστική προστασία που του είχε χορηγήσει το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφαίρεσε την υπόθεση από τους αρμόδιους δικαστές και ενορχήστρωσε μία δίκη-εξπρές για τον Αλεξάντερ, με Πρόεδρο τον εαυτό της, και με στόχο την παράδοση του Αλεξάντερ στη Γαλλία. Ο Αλεξάντερ Βίννικ σήμερα έχει αθωωθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγοριών (19 από τις 20) και επιζητεί, με σοβαρές αξιώσεις, την αθώωσή του και για τη μία και μοναδική, πλημμεληματική κατηγορία για την οποία καταδικάσθηκε. Ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων ήδη υπαναχώρησε από την Έφεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και ζήτησε να επικυρωθεί, εφ’ όλης της ύλης, η πρωτόδικη απαλλακτική απόφαση και να μειωθεί το πρόστιμο για την πλημμεληματκή κατηγορία, συνομολογώντας δημόσια, στη διάρκεια της αγόρευσής του, την περασμένη Πέμπτη 27/5, ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμμία σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του»!

Καλώ τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα να δημοσιοποιήσουν την είδηση, όπως κάνουν οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό. Είναι κριτήριο λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά, για τη δίκη που διεξήχθη στο Παρίσι:

Από τις 18 μέχρι τις 28 Μαΐου έγινε στο Εφετείο Παρισίων, η δίκη του Αλεξάντερ Βίννικ σε δεύτερο βαθμό. Ως η Ελληνίδα δικηγόρος του, που τον υπερασπίζομαι από το 2018, παρέστην στο Δικαστήριο των Εφετών και υπερασπίσθηκα τον Αλεξάντερ, όπως είχα κάνει και τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο του Παρισιού. Ο Αλεξάντερ, που παραδόθηκε στη Γαλλία σαν να ήταν λάφυρο πολέμου, κατά παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, έχει ήδη αθωωθεί για τις 19 από τις 20 κατηγορίες και έχει καταδικασθεί μόνον για μία, σε βαθμό πλημμελήματος. Για αυτή τη μία κατηγορία και τη μικρή ποινή έκανε Έφεση, συνεχίζοντας να υποστηρίζει την πλήρη αθωότητά του. Έφεση έκανε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρισίων, ζητώντας να ξαναδικασθεί ο Αλεξάντερ για όλες τις κατηγορίες.

Στη δίκη που διεξήχθη τις περασμένες δύο εβδομάδες (18-28 Μαΐου 2021), με ενδελεχή διαδικασία, κατέρρευσε κάθε ψήγμα υποψίας. Οι μάρτυρες κατηγορίας, έμπειροι αστυνομικοί της Γαλλικής Αστυνομίας και της Europol, τους οποίους εξέτασα ενδελεχώς στο ακροατήριο, ομολόγησαν ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο εναντίον του Αλεξάντερ Βίννικ. Και ταυτόχρονα, από όλη τη διαδικασία, αναδείχθηκαν οι σοβαρότατες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ και τα δεινά που υπέστη στο διάστημα των 4 ετών που κρατείται. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Εφετείου Παρισίων ζήτησε την αθώωση του Αλεξάντερ για όλες τις κατηγορίες εκτός από την πλημμεληματική, για την οποία ζήτησε να μειωθεί το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί. Σε μία αγόρευση που αποτελεί υπόδειγμα κατά συνείδηση τοποθέτησης ανεξάρτητου και αμερόληπτου δικαστή, είπε απερίφραστα ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμμία σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του». Και, για την πλημμεληματική καταδίκη είπε: «Σας ζητώ να χαμηλώσετε το επιβληθέν πρόστιμο. Δεν έχει νόημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει να πληρώσει αυτό το ποσό».

Το Δικαστήριο θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα. Εάν ο Αλεξάντερ αθωωθεί ή αν επικυρωθεί η πρωτόδικη συντριπτικά απαλλακτική απόφαση, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανακαλέσει την απόφαση έκδοσης του Αλεξάντερ προς τις ΗΠΑ. Γιατί ήδη έχει αποδειχθεί ότι οι διώξεις που υφίσταται είναι άδικες. Ο Αλεξάντερ έχει πληρώσει αβάσταχτο τίμημα, χωρίς να έχει ευθύνη: δεν έχει δει τα παιδιά του εδώ και 4 χρόνια, ενώ πριν από έξι μήνες έχασε τη σύζυγό του, 34 ετών, από καρκίνο στον εγκέφαλο, χωρίς να του επιτρέψουν ούτε να την αποχαιρετήσει.

Η ευθύνη ανήκει και στους Έλληνες δημοσιογράφους και ΜΜΕ, να δημοσιοποιήσουν τα γεγονότα. Η υπόθεση Βίννικ και ο χειρισμός της από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη, με προεξάρχουσα την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που παρενέβη αποστερώντας τον Αλεξάντερ από το φυσικό του δικαστή, για να τον παραδώσει άρον-άρον στην Γαλλία, αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο. Οι έλληνες δημοσιογράφοι θα πρέπει να φωτίσουν τα γεγονότα και να μην συμβάλουν στην παρασιώπησή τους, την οποία επιθυμεί η εκτελεστική εξουσία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου»

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.