ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εισαγγελέας για Μάτι: Δεύτερο «όχι» στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου
Saturday
15/08/2020
19:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Σωστήηηηηηηηη η Εισαγγελέας:  «Θα τα βάλεις με το Δασαρχείο που σου λέει ο άλλος θα σου ανοίξει τον κ@@@@, θα τα βάλεις με τη ΔΟΥΡΟΥ θα σου ανοίξει τα καπούλια» (από το εδώ λινκ).

 

 

 

 

newsbomb_gr, 14 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

Για δεύτερη φορά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα του ανακριτή κ. Μαρνέρη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Σαπφώ Κατσανάκη, έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατά συνέπεια δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικου χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης ανθρώπων.

 

Η εισαγγελέας αφού μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο κ. Μαρνέρης, νέα στοιχεία από την ανακριτική έρευνα αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κ. Λιότσιου, με βαριές καταγγελίες εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της απόφασής της για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ζήτησε για δεύτερη φορά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, αξιωματικών που υπηρετούσαν το επίμαχο διάστημα στην Πυροσβεστική, αναφέροντας στο αίτημά του ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους. Επίσης, σύμφωνα με τον ανακριτή, από την έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ότι ενώ οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018, εντούτοις, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής διοχέτευσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Διαχώρισε ωστόσο τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.