ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη είναι σύμφυτη με την επιείκεια
Thursday
25/02/2021
21:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουφοντίνας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Η ΕΔΕ “ξέχασε” (για λόγους συνδικαλιστικού πολιτικαντισμού) το πανδικαστικό συνέδριο για τον έλεγχο της συνταγματικότητας των μνημονίων ( απο την ομιλία του Χριστόφορου Σεβαστίδη: “Στα θεσμικά ζητήματα τώρα: προτείναμε στην περσινή ΓΣ την διεξαγωγή Συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα μέτρων του Μνημονίου. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από το σύνολο σχεδόν της Συνέλευσης. …” https://greek-market-research.com/article/kritiki-askoyn-oi-eisaggeleis-gia-ton-neo-poiniko-kodika/#more-19357 ), διότι έχει πιο σοβαρό θέμα να ασχοληθεί, αυτό του δικαίου αιτήματος μεν, του προβοκατόρικου σε βάρος λαού-πατρίδας-τάξης δε, αριστερισμού.

_.

 

 

 

SLpress-Ειδήσεις, 24 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρενέβη σήμερα στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και 48 ημέρες (και δίψας από δύο ημερών) ζητώντας να μεταχθεί στον Κορυδαλλό για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Υπέρ του γίνονται καθημερινά μικρές διαδηλώσεις από δεκάδες άτομα που κρίνουν την μεταγωγή του Κουφοντίνα σε μακρινές φυλακές ως αντισυνταγματική και παράνομη. Επεισόδια με ρίψη χημικών και μια προσαγωγή σημειώθηκαν και σήμερα το απόγευμα στο κέντρο, καθώς χθες εισαγγελέας έδωσε εντολή να σιτισθεί βιαίως ο Κουφοντίνας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η πολιτεία πρέπει να πράξει διαφορετικά έναντι του απεργού πείνας, «καθώς η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και καλεί την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο 63χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας είχε παραδοθεί το 2002 και καταδικάσθηκε σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις και σε ληστείες και για τη συμμετοχή του στην οργάνωση της 17Ν. Είναι στη φυλακή εδώ και 18 χρόνια.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.