ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Φαραντούρης: Εξευτελιστική η παραπομπή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω αποτυχίας χωροταξικής οργάνωσης του θαλάσσιου χώρου
Monday
25/12/2023
20:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης
0

Σχόλιο GMR: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή τον Δεκέμβριο του 2021 και αιτιολογημένη γνώμη τον Απρίλιο του 2023.“:

Επ’ αυτού του γεγονότος, έχουμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω.

Πρώτον, επισημαίνουμε πως αυτή η παραπομπή αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και την δημοσιογραφική κριτική (κριτική στήριξη για την ακρίβεια) ως Μεταξύ Σκύλλας (Τουρκία) και Χάρυβδης (Κομισιόν) για τον Θαλάσσιο Σχεδιασμό” και όχι ως ευνόητη και άκρως σοβαρή Ελληνική υποχρέωση για λόγους από, προστασίας περιβάλλοντος κλπ ως προστασίας εθνικής κυριαρχίας:

[“Η Ελλάδα έχει έτοιμο ένα προσχέδιο ήδη από το 2022, αλλά αυτό “σκοντάφτει” σε πολλά. Ένα από αυτά είναι και το πώς θα ερμηνευθούν από την Τουρκία οι χάρτες που θα καταθέσει η χώρα μας.παρμένο από το αμέσως πιο πάνω σύνδεσμο].

Αλλά το τραγικότερο, πως η κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική από άκρα δεξιά ως άκρα αριστερά “αντιπολίτευση”, περί άλλων (για την διεκδίκηση θεσούλας στον “τι κι αν είναι Χρεοκρατία Αντί Προσώπου Σου κοινοβουλευτισμό) τυρβάζει-δηθενιάζει.

Απόδειξη,

Δεύτερον, η εχθρική της στάση (της “αριστεράς”), επί των – εντός του συνδέσμουκρισίμων (για όσους, οπωσδήποτε διανοούμενους, θελήσουν να καταλάβουν και να αξιολογήσουν την σημασία τους και να ασχοληθούν) για την εργασία και το περιβάλλον αποφάσεων (στην απόφαση επί της προσφυγής του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου είχαν μεγάλη συμμετοχή, η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα ο αξέχαστος φίλος και συναγωνιστής Νίκος Στεφανής).

Υπογραμμίζουμε ότι από “αριστερά” (έτσι αυτοαποκαλούνται), δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δικαιολογίες γι’ αυτή την μετά βδελυγμίας εχθρότητα (κι ας δηθενοφωνάζει ο κος Φαραντούρης) ήταν και είναι: “δεν θα βάλουμε επιδιαιτητή την ΕΕ“, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“, “μα, πιστεύετε στην ελληνική δικαιοσύνη;“.

Τα παραπάνω αφορούν απολύτως την επιστολή της G-M-R προς τον πανεπιστημιακό καθηγητή κύριο Σ. Σεφεριάδη, στην διαρκή προσπάθειά μας, να υπάρξουν ποιοτικές και με προοπτική πραγματικά αντιπολιτευτικές κοινωνικές αντιδράσεις, από μια ικανή (σύμφωνα και με τα προτεινόμενα προς τον κο Σ. Σεφεριάδη) προς τούτο κρίσιμη μάζα ενεργών πολιτών.

_.

 

 

 

 

 

 

 

Νικόλας Φαραντούρης, 23 Δεκεμβρίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Κόλαφο» χαρακτηρίζει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αποτυχία χωροταξικής οργάνωσης του θαλάσσιου χώρου της, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, κάτοχος της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου ΚασσελάκηΝικόλας Φαραντούρης.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση: «Μια ακόμη αποτυχία, ολιγωρία ή σκόπιμη κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης αναδεικνύει η παραπομπή (για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια) της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για τη μη εφαρμογή της Οδηγίας για τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια. Η Ελλάδα, όπως και όλα τα παράκτια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπρεπε βάσει της Οδηγίας να έχει καταρτίσει τα σχέδια το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2021, προκειμένου να οργανωθούν και να αποσαφηνιστούν οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες για την επίτευξη βιώσιμης γαλάζιας ανάπτυξης, βιώσιμης χρήσης των θαλάσσιων πόρων και διατήρησης των υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Εξάλλου η μεταφορά της Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο είναι απαραίτητη για την ορθή επίτευξη των στόχων αυτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη «η παραπομπή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο μη ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών Οδηγιών από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, για την εκπόνηση αντιπλημμυρικών χαρτών, για τη διαφάνεια στις συναλλαγές με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας κ.ά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή τον Δεκέμβριο του 2021 και αιτιολογημένη γνώμη τον Απρίλιο του 2023. Σήμερα μας παραπέμπει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και καταλήγει: «Η παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ και μάλιστα για ένα θέμα που θωρακίζει τις θάλασσές μας, την εθνική μας κυριαρχία αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια εξευτελιστική και δυσοίωνη εξέλιξη για τη χώρα».

Πηγή: newsbeast.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.