ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η ενεργειακή διάσταση του πολέμου στην Ουκρανία
Sunday
10/04/2022
23:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΧΗΤΙΚΑ Λεων. Βατικιώτης Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR:  Το εισαγωγικό λεκτικό αλιεύσαμε από το FB

_.

 

 

 

 

 

Λεων. Βατικιώτης, 3 Απρ. 2022

 

 

 

 

Μέσα σε δέκα λεπτάκια ο Leonidas Vatikiotis στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου  ανέδειξε ευκρινώς μια σημαντική υποβόσκουσα αιτία του πολέμου: την ενέργεια. Όπως είπε με στοιχεία, τα τελευταία πέντε χρόνια στις ΗΠΑ έγιναν άνευ προηγουμένου επενδύσεις στη διαδικασία υγροποίησης φυσικού αερίου LNG (γεωτρήσεις, εγκαταστάσεις, λιμάνια), επενδύσεις πρωτοφανείς στην ιστορία των ΗΠΑ, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από την εσωτερική αγορά τους.

======================

 

Τον Δεκέμβρη ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι πλήρως έτοιμος, και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από τη Γερμανική Βουλή, η οποία όμως δεν δίνεται ποτέ. Τον Φλεβάρη αρχίζει μια αδικαιολόγητη επιθετικότητα από πλευράς Ουκρανών στο Ντονμπάς, εισβάλει η Ρωσία, και οι Αμερικάνοι κάνουν αμέσως εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο. Πιέζουν ασφυκτικά τους Ευρωπαίους να κάνουν το ίδιο, και τελικά τους πείθουν να κόψουν με τη Ρωσία και να αγοράζουν το υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ σε κόστος 30%-100% παραπάνω!!

Οι ΗΠΑ, που όλος τυχαίως ήταν έτοιμες να καλύψουν τέτοια ζήτηση, κατορθώνουν να μοσχοπουλάνε το αέριο τους στην ΕΕ στην άλλη άκρη του κόσμου και είναι ο μεγάλος κερδισμένος, και επιπλέον πετάνε έξω από την Ευρώπη τον ενεργειακό ανταγωνιστή τους τη Ρωσία. Από την άλλη, το φθηνό φυσικό αέριο της Ρωσίας θα πηγαίνει πλέον στην Κίνα η οποία είναι η άλλη μεγάλη κερδισμένη καθώς η βιομηχανία της θα κινείται με πολύ φθηνότερη ενέργεια από την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο μεγάλος χαμένος είναι φυσικά η ΕΕ και η Γερμανία, η Ένωση Βιομηχάνων της οποίας ήδη άρχισε να εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις.

Αλλά ποιος μπλόκαρε την έγκριση στη Γερμανική Βουλή; Μα φυσικά, οι Πράσινοι! Όπως είπε ο Λεωνίδας, ο βρώμικος ρόλος τους φάνηκε ξεκάθαρα όταν με χίλιες δυο “περιβαντολογικές” δικαιολογίες αρνιόντουσαν σθεναρά να δώσουν θετική ψήφο, μέχρι που άρχισε του τουφεκίδι στην Ουκρανία, και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Και ο Ζελένσκι; Είναι προφανές ότι αν δεν είναι πράκτορας είναι ο χρήσιμος ηλίθιος της ιστορίας, όπου δέχεται να καταστραφεί ολοκληρωτικά και να ισοπεδωθεί η χώρα του, για να κερδίσουν πολλαπλά οι ΗΠΑ.

ΥΓ: Το 1922 δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει τον υπουργό Ναυτικών της Μ. Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ “γιατί κινητοποιήσαμε τους Έλληνες και μετά τους παρατήσαμε στην τύχη τους και στην καταστροφή”. Και ο Τσώρτσιλ απάντησε επί λέξει: “Καμιά φορά, χρειάζεται να βρίσκεις τσάτσους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για σένα”..

(Εγκαταστάσεις LNG όπως η εικονιζόμενη στη Λουιζιάνα ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και όλοι αναρωτιόντουσαν που θα χρησίμευαν.. φαίνεται πώς κάτι ήξερε ο θείος Σαμ ? )

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.