ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μητσοτάκης-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ – “Ψήνεται” ανακοίνωση τύπου Μαδρίτης
Thursday
29/04/2021
08:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Επισημαίνουμε από το άρθρο: ” Το Μαξίμου επιμένει άλλωστε στη “σημιτική” ορολογία περί “θαλάσσιων ζωνών”, αντί της συζήτησης μόνο περί υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

_.

 

 

 

Αλέξ. Τάρκας, 28 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την ακραία ένταση του 2020 και την τεχνητή ύφεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου φέτος, κρέμονται σε μια κλωστή μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου και την εκεί πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο θα επανεξετάζονται οι σχέσεις ΕΕ–Άγκυρας (Σύνοδος Κορυφής 24ης Ιουνίου).

Επίσης, θα εγκαινιαστεί η νέα φάση του τουρκικού προγράμματος ερευνών και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο. Τα γνωστά πλοία (Oruc Reis κ.λπ.) και τα βοηθητικά τους θα επιστρέφουν κατά περίπτωση από τη Μαύρη Θάλασσα ή τις εγκαταστάσεις συντήρησης με άγνωστες προς το παρόν αποστολές, και με άγνωστο σε ποια σημεία στην Ανατολική Μεσόγειο θα διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συμφωνία για τη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας τον Ιούνιο δεν έχει επιτευχθεί ακόμα και μάλλον θα οριστικοποιηθεί τις παραμονές της συνόδου της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η δήλωση Μητσοτάκη, όμως, ότι «δεν θα αργήσει ιδιαίτερα», αποτελεί συνέχεια σχετικής συζήτησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, στις 15 Απριλίου.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.