ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ODIOUS DEPT ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Sunday
19/03/2017
03:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Λάμπος
0

Παλιά ανάρτηση αλλά επίκαιρη.

ODIOUS DEBT (ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΣ-ΔΟΛΙΟΣ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Κώστας Λάμπος, Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα για τη μονομερή άρνηση μιας χώρας να πληρώσει συγκεκριμένα χρέη της, όταν συντρέχουν τρεις λόγοι:

(α) Όταν ο δανεισμός έγινε με δόλιο, ανήθικο, παράνομο και καταχρηστικό τρόπο και με προφανείς λεόντιες μονομερείς συμβατικούς όρους.

(β) Όταν τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας, παρά τους όρους των σύμβασης σύναψης των δανείων.

(γ) Όταν οι δανειστές γνώριζαν ποιους δάνειζαν και για ποιο σκοπό, αλλά παρ’ όλα αυτά για λόγους κακοπιστίας και ιδιοτέλειας συνήψαν αυτά τα δάνεια.

Το πρώτο ερώτημα είναιγιατί ενώ μπορεί να σωθεί η χώρα με τη μη αναγνώριση και τη μονομερή άρνηση αποπληρωμής των συγκεκριμένων παράνομων δανείων, οδηγείται, εξαιτίας της κυβερνητικής ενδοτικότητας, με βεβαιότητα στη χρεοκοπία και στην αναγκαστική διαχείριση από τους δόλιους δανειστές της;

Το δεύτερο ερώτημα είναι, δεν γνωρίζει κυβέρνηση πως με την πολιτική κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους και του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου που επέλεξε, γκρεμίζει και τα τελευταία κοινωνικά και οικονομικά αμυντικά οχυρά της χώρας και μ’ αυτό ανοίγει τις πόρτες για την προτεκτορατοποίηση της Ελλάδας και την υποταγή στον αμερικανισμό και στο ηγεμονικό κεφάλαιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, με ιστορικά αβάστακτες συνέπειες για την εθνική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της;

Το τρίτο ερώτημα είναι, μήπως η κυβέρνηση υποτιμά επικίνδυνα τη νοημοσύνη, τις αντοχές και τον πατριωτισμό του Ελληνικού Λαού και του Ελληνισμού και με αυτό οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες;

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.