ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Να ‘χαμε να λέγαμε” οι συνομιλίες Μισέλ και φον ντερ Λάιεν με τον Ερντογάν
Saturday
10/04/2021
23:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. ΤΟΥΡΚΙΑ
0

 

 

 

Βαγ. Σαρακηνός, 6 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η σημερινή επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην Τουρκία θα μπορούσε να είναι “φιλί ζωής” για τον Ερντογάν, αν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε φροντίσει, στο μεσοδιάστημα από την ανακοίνωσή της, να ανοίξει και άλλα νέα μέτωπα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις προκλήσεις του προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Με τα γεγονότα στη Λέσβο όμως, αλλά κυρίως με την αντίδρασή του στο θέμα της διακήρυξης των απόστρατων ναυάρχων για την Συνθήκη του Μοντρέ, ο “σουλτάνος” έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσέγγιση με την ΕΕ. Αρκεί να το “δουν” και οι Ευρωπαίοι.

Με την Τουρκία να έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά στο εσωτερικό, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πανδημίας και κυρίως της δεινής οικονομικής κατάστασης, ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμενόταν ότι θα επιχειρούσαν, στο πλαίσιο των “δεσμεύσεων” της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, να πάρουν από την Τουρκία κάποιες εγγυήσεις, προκειμένου να τρέξουν την περιβόητη “θετική ατζέντα” που προωθεί η Μέρκελ.

Το αντικείμενο των συνομιλιών είχε εκ των πραγμάτων άμεσο ενδιαφέρον και για την Αθήνα, αν και οι “δεσμεύσεις” που ζητούνται από την Τουρκία για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου δεν είναι και τόσο … ισχυρές. Η συγκεκριμένη απόφαση, με την ανοχή της Αθήνας, αφήνει άλλωστε αρκετά περιθώρια στην τουρκική πλευρά και κυρίως λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των Ευρωπαίων στο να μοιράζουν “καρότα” στην Τουρκία και απλώς να δείχνουν κρεμασμένο στον τοίχο και το “μαστίγιο”.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.