ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια
Saturday
19/03/2022
20:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάννης Στουρνάρας
0

Σχόλιο GMR:  Τον Στουρνάρα (λέξη συγγενική προς το, στουρνάρι), τον στηρίζει και εμπράκτως και απραγώς η μακράν (κι αλάργα) της εργατικής τάξης σύγχρονη ελληνική διανόηση.

Κατά τα λοιπά, αυτή η διανόηση καθρεφτίζεται με αρθρογραφική αυταρέσκεια, από την οποία, εμείς οι κοινοί θνητοί, τσιμπολογάμε έγκυρες[*] τινές κριτικές και βαράμε το κατά δύναμη τους έχοντες και κατέχοντες.

(*) Ιδιότητα που συνήθως αφορά γνωστικά αντικείμενα, μα δίχως μεγάλη θέληση για σοβαρή ενόχληση των εχόντων και κατεχόντων.

_.

 

 

 

G-M-R, 19 Μαρ. 2022

 

 

 

Την ώρα που ο πληθωρισμός έχει βαρέσει κόκκινο, οι τιμές της ενέργειας και της βενζίνης σπάνε καθημερινά το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, τα μαγαζιά κλείνουν και το καλάθι της νοικοκυράς όλο και λιγοστεύει, ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

«Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών, επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό», είπε αρχικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά».

Δείτε και το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.