ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα Λευκωσίας και Αθήνας
Saturday
01/05/2021
17:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ Στ. Λυγερός
0

 

 

 

Στ. Λυγερός, 30 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στο τέταρτο άρθρο αυτής της τετραλογίας για τη στρατηγική διάσταση του Κυπριακού, θα αναφερθώ στο σκανδαλώδες γεγονός ότι Λευκωσία και Αθήνα χειρίζονται το Κυπριακό λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Δύση ευρύτερα, λες και βρισκόμαστε 15 χρόνια πριν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουν συντελεστεί βαρυσήμαντες γεωπολιτικές μετατοπίσεις που επηρεάζουν καθοριστικά την περιοχή μας.

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας είναι ο πιο πρόσφατος κρίκος σε μία αλυσίδα δημόσιων ή παρασκηνιακών πληγμάτων που η Ουάσινγκτον έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία. Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις τους είναι στα όρια της ρήξης. Μπορεί οι Αμερικανοί να ελπίζουν ακόμα ότι θα επαναφέρουν την Τουρκία στο “δυτικό μαντρί”, αλλά ήδη προετοιμάζονται και για το χειρότερο σενάριο, δημιουργώντας σταδιακά εναλλακτικές λύσεις. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία παίζει η Ελλάδα, όπως έχει φανεί από τις στρατιωτικές διευκολύνσεις που έχει ήδη παραχωρήσει στις ΗΠΑ και από όσες πρόσθετες βρίσκονται σε φάση συνομιλιών.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.