ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσαβούσογλου: Θα επιστρέψει το Oruc Reis – Δεν βοηθά την Ελλάδα ο στρατός στα νησιά
Friday
18/09/2020
01:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Σήμερα 17/9/2020, 8:30πμ, ή εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ, παρουσίασε με ελληνικούς υπότιτλους την παρακάτω (πληρέστερη-άκρως απειλητική από όσα το γραπτό κείμενο αναφέρει) συνέντευξη του Τσαβούσογλου. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μανωλης Κωστίδης, μιλώντας μετά τον κυβερνητικό καθηγητή κο Καϊρίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως “δεν τρέχει και τίποτα”, είπε: “Αυτό που πήγε να γίνει την 3η εβδομάδα του Αυγούστου δεν θέλετε να το φανταστείτε. Για αυτό είμαστε σε καλό δρόμο τώρα”.

Επίσης στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” της ίδιας ημέρας (17/9/2020) ώρα 10:27πμ όπου ξαναπαρουσιάστηκε η συνέντευξη Τσαβούσογλου, ο Μανώλης Κωστίδης επανέλαβε προς ΕΜΠΕΔΩΣΗ: Εγώ προσωπικά θα άναβα λαμπάδα στην Μέρκελ, …, την Αγία Μέρκελ,…,  δεν μπορείτε να φαντασθείτε προς τα τέλη Αυγούστου που θα είχαμε φθασει.

Ακόμη, την επόμενη ημέρα (18/9/2020) στο SKAI στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” ο Μαν. Κωστίδης εμφανίζεται ζωντανά στην εκπομπή και ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ αυτού και των δημοσιογράφων:

”   γιατί τον Αύγουστο τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα… ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος, ας αφήσουμε να δούμε οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί, …

          φτάσαμε κοντά σε θερμή εμπλοκή, κοντά σε θερμό επεισόδιο; κατά τη γνώμη σου;

εγώ δεν θα πω την γνώμη μου, αυτό που άκουσα, ήμασταν λίγες ώρες πριν από μεγάλο, όχι θερμό επεισόδιο,, λίγες ώρες πριν, …..

           λίγες ώρες πριν, .. έχεις δίκιο,,  άρα αυτή ήταν η δυσκολότερη φάση εδώ και πολλά χρόνια από ότι καταλαβαίνω. 

εγώ δεν ξέρω , ….

         από το ΄74 και μετά

νομίζω εκεί ήμασταν,  τα Ιμια ήταν παιγνιδάκι.  ”

( Κωστίδης, Φίλης (παρ’ολίγο ελληνοτουρκική σύγκρουση, τμηματικές διακρατικές οριοθετήσεις) 18/9/2020 )

Από τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη πλήρης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ (εδώ) αλλά και εδώ του σχολίου της G-M-R επί των αποκαλύψεων του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη!

 

Η G-M-R συμπεραίνει με βάση αυτή την πληροφόρηση, πώς την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είχαμε τα “Νέα Ιμια”. Πιθανά το σκηνικό αυτό να μην αποκαλυφθεί σύντομα, απλά η εκχώρηση “εθνικού χώρου και κυριαρχίας”(*), θα πατήσει επάνω στις προδοτικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο(**). Για το πολιτικό προσωπικό μία είναι η θέση του σε όλες τις έξωθεν απαιτήσεις: there is no alternative – Yes men

 

(*)    Το συμπέρασμα μας το επιβεβαιώνουν πλήρως τα δύο παρακάτω link:

Μητσοτάκης: “Γκριζοποιεί” την Ανατολική Μεσόγειο-Βαπτίζει “διεκδικούμενες”τις ζώνες έρευνας του Oruc Reis!!!

Κ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με κυρώσεις από την Ε.Ε.

 

(**) Όπως με ακρίβεια διατυπώνει ο καθηγητής Γεώργιος Μαργαρίτης: “Θα μπορούσε ίσως αυτό το βαθύτατα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που νέμεται την εξουσία στη χώρα μας εναλλασσόμενο με απατηλές ταυτότητες σε τακτά χρονικά διαστήματα να ομολογήσει το προφανές: ότι στο σημείο που έχουν φέρει τη χώρα μας και το λαό μας δεν μπορούν τίποτε περισσότερο να κάνουν από το να υποταχθούν, να εκχωρήσουν εθνικό χώρο και κυριαρχία. Όπως έχουν εκχωρήσει την ευημερία και την ελπίδα του λαού μας.” από: https://slpress.gr/ethnika/pos-o-dendias-ekane-simaia-to-diethnes-dikaio-kai-to-kakopoiise/

._

 

 

 

 

cnn_gr, 16 Σεπ. 2020

 

 

 

Διευκρινίσεις ως προς τους ακριβείς λόγους του ελλιμενισμού του Oruc Reis έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως οι επιχειρήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους δεν έχουν ολοκληρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δεν δίστασε να αφήσει για ακόμη μία φορά σαφείς αιχμές ως προς τη στάση της Αθήνας.

Ο κ. Τσαβούσογλου μετέφερε, συγκεκριμένα, τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου:

 

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα, ότι ο ελλιμενισμός του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις για εργασίες συντήρησης δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια την Κυριακή και αυτό έγινε προκειμένου να γίνει μια συντήρηση ρουτίνας», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και, επικαλούμενος το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, είπε πως «η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες».

«Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Από τα λεγόμενα του κ. Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνεται το άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak» που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τετάρτης, βάσει του οποίου το Oruc Reis αναμένεται να επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο, για να «σαρώσει» την περιοχή σε διαγώνια κατεύθυνση, ήτοι νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά.

Επέμεινε, άλλωστε, ο ίδιος στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ολοκληρώσει της έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι στην Ανατολική Μεσόγειο πλέον ήδη τα σκάφη Yavuz και Barbaros.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: cnn.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.