ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αποκαλύψεις-σοκ ειδικών για τα Τέμπη (video)
Friday
03/03/2023
19:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Να δούμε τι και πότε θα κάνει η Δικαιοσύνη… 

_.

 

 

 

 

Σύνταξη SLpress.gr, 3 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Νέα ερωτηματικά προκαλούν οι επισημάνσεις και οι αποκαλύψεις ειδικών για την ασφάλεια των τρένων και τα σοβαρά κενά που υπήρχαν στο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι παρατηρήσεις του πρώην Διευθυντή Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλους της Επιτροπής Ερευνών  Χρήστου Ρετσινά, που τόνισε πως  «μέχρι το ‘20 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας». Από την πλευρά του ο Πέτρος Παπαγιαννάκης γενικός δευθυντής της γαλλικής Línea Figueras Perpignan, ανέφερε πως χωρίς σύστημα ασφαλείας δεν θα είχαν άδεια να κινηθούν τα τρένα.

Ο κ. Ρετσινάς (μιλώντας στην ΕΡΤ) ανέφερε πως  «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη». Επεσήμανε πως «μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα». Πρόσθεσε αν «δεν υπάρχει το κέντρο (σ.σ. κυκλοφορίας), πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, δείτε σχετικές αναφορές από το Twitter και video εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.