ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διαλυτική παγίδα η Ειδική Πλειοψηφία στην ΕΕ
Friday
22/12/2023
17:16 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

Κωνσταντίνος Κόλμερ, 18 Δεκεμβρίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Για να “χρυσώσει το χάπι” του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι δεν έχει άλλον πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε τον αντιρρησία πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν… για καφεδάκι.

Έτσι, οι εναπομείνατες 26 ηγέτες της ΕΕ, μετέχοντες στο πρωτοφανές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής, αποφάσισαν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. Ουσιαστικώς, η Γερμανία κατήργησε εν τοις πράγμασι το δικαίωμα του βέτο από τις μικρές χώρες της “Ηνωμένης” Ευρώπης και υιοθέτησε την “ειδική πλειοψηφία” για ζητήματα γαλλογερμανικού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, το δημοσιονομικό και η εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές. Οι επιδιώξεις της Γαλλίας τον 19ον και της Γερμανίας τον 20ον αιώνα να επικρατήσουν στην Ευρώπη, ως ήθελε ο Βοναπάρτης, ο Μπίσμαρκ κι ο Χίτλερ, επανήλθαν τον 21ον συγκεκαλυμμένα υπό τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς. Αμέσως αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν, που ζήτησε την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας, όπως ο τσάρος Νικόλαος για την Ελβετία στην διάσκεψη της Βιέννης το 1815. Προσώρας, με αντάλλαγμα τον τερματισμό του από διετίας διεξαγομένου ουκρανικού πολέμου.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.