ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η συγκλονιστική επιστολή του Πέτρου Μολυβιάτη, μέσω της “Καθημερινής” στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Monday
20/06/2022
18:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΝΑΤΟ Πέτ. Μολυβιάτης
0

Σχόλιο GMR έχοντας υπ’όψιν το Υστερόγραφο: Πρόκειται στην ουσία για συνδυασμένη επίθεση Π.Μολυβιάτη-Καθημερινής, κατά του ΝΑΤΟ, στην προσπάθειάς τους να αποδείξουν πως η έξωθεν εξάρτηση δεν συγκρούεται με τον πατριωτισμό.

Κατ’ αρχήν να παρατηρήσουμε πως, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ εκφράζει το ΝΑΤΟ και όχι τους Π.Μ.-Καθημερινή ούτε την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία άλλωστε ουδόλως συμφωνεί με τον κο Π.Μ. .

Όμως, η G-M-R αποδέχεται καλή τη πίστει (και εδώ είμαστε συμπατριώτες δια τα περαιτέρω επ’ αυτού του προβληματισμού…) επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, την καταγράφει ως εκ των έσω (φιλονατοϊκής, για να μην ξεχνιόμαστε, ελληνικής πολιτικής πλευράς) επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, και οπωσδήποτε θα την υπενθυμίζει, κάθε φορά που η Ελλάδα λερώνει τα χέρια της στο πλευρό του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε επίσης τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Κυπριακό (έχοντας υπ’ όψιν και τον ρόλο της αμερικανονατοϊκής Χούντας και της ΕΟΚΑ-Β 500.000 χιλιάδες λίρες για τον Μακάριο νεκρό – Η εξομολόγηση Λυσσαρίδη ), Το ΒΗΜΑ-Πέτ.Μακρής_Η τεράστια ευθύνη του ΝΑΤΟ.

Κατά τα λοιπά, η G-M-R πιστεύει πως ο πατριωτισμός πρέπει και μπορεί να ειναι ανόθευτος και να εμφορείται απο πανανθρώπινα ιδανικά (για να είναι εθνικός και όχι εθνικιστικός και μάλιστα εξωεξαρτόμενος: ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”! ), https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .

 

Υστερόγραφο: Η G-M-R κατανοεί το μέγεθος του Πέτρου Μολυβιάτη wikipedia.org/wiki/Πέτρος_Μολυβιάτης μέσα στην πολυπλοκότητα των πραγμάτων και ιδιαίτερα μέσα στην τραγικότητα αυτής της πολυπλοκότητας, δηλαδή στην ηρωϊκή στάση του Π.Μ. δίπλα στον Κώστα Καραμανλή των γεγονότων που αναφέρονται στον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/apokalypsi-etsi-tha-dolofonoysan-ton-kosta-karamanli/.

_.

 

 

 

 

 

Πέτ. Μολυβιάτης, 19 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

 

Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά.

Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

Οταν εσείς, κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, στην ουσία ζητάτε από την Ελλάδα να καταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και το ζητάτε αυτό ενώ εκπροσωπείτε μια Συμμαχία που συνεστήθη και εξακολουθεί να υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των μελών της.
Αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

 

Και αυτό, τελικά, δεν οδηγεί σε ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας, αλλά μάλλον στη διάλυσή της.

Εάν, κύριε Γενικέ Γραµµατέα, δεν έχετε την εξουσιοδότηση να παρέμβετε για να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση στους κόλπους της Συμμαχίας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σιωπήσετε έως ότου λήξει η θητεία σας.

Ειλικρινά,
Πέτρος Γ. Μολυβιάτης
Ελλην πολίτης

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.