ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οικολόγοι βανδαλίζουν Βαν Γκογκ! – Η κλιματική αλλαγή ως new age θρησκεία
Wednesday
19/10/2022
23:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κων. Γρίβας
0

Σχόλιο GMR: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ-ΚΑΠΗΛΕΙΑ

Πρώτη, η καπηλεία/βανδαλισμός, επί της διδασκαλίας του Χριστού (επί είκοσι αιώνες, μετράμε αιώνες με βάση αυτή την καπηλεία, δεδομένου ότι η διδασκαλία του Χριστού επέζησε συλλογικά περίπου πενήντα χρόνια, τώρα επιζεί στο κρυφό σχολειό αρκετών ψυχών).

Δεύτερη, η καπηλεία επί της πραγματο-γνωμοσύνης(*) των Μαρξ-Ενγκελς(αυτή συντηρείται στην Ελλάδα με νύχια και με δόντια, αμειβόμενη από τον Αντί-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμό).

Τρίτη, η καπηλεία επί της προστασίας του περιβάλλοντος(για την προστασία της ενότητας άνθρωπος-περιβάλλον καμμιά κουβέντα). Αυτή αποτελεί το υποκατάστατο όπου δεν ευδοκιμεί η δεύτερη καπηλεία.

Τέταρτη, η καπηλεία επί των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μέσω του Δικαιωματισμού σε διάφορες αποχρώσεις Π.χ., για το διαίρει και βασίλευε εντός έθνους τα “δικαιώματα” των ομοφυλοφίλων (σεξουαλικές απαιτήσεις βάσει σχεδίου υπέρτερης προβολής ως ΕΠΙΒΟΛΗΣ αυτών στα ανήλικα παιδιά, στην πραγματικότητα), για το διαίρει και βασίλευε επί έθνους, ένα σχέδιο Ανάν διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας βλέπετε Βάσος Λυσσαρίδης: «Ο λαός είναι κουρασμένος, αλλά δεν περνάει το “Ναι”» και Μία εκ βαθέων εξομολόγηση του Βάσου Λυσσαρίδη , Κόσσοβο Πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου , κλπ.

 

(*) πραγματο-γνωμων(=εξεταστής)-οσύνη(= επίθημα θηλυκών ουσιαστικών που δηλώνει την ιδιότητα που φανερώνει η πρωτότυπη λέξη), και GREEK LAW – Πραγματογνωμοσύνη

 

_.

 

 

 

 

Κώσ. Γρίβας, 18 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η είδηση ότι ακτιβίστριες οικολογικής οργάνωσης βανδάλισαν τον φημισμένο πίνακα “Ηλιοτρόπια” του Βαν Γκονγκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την… κλιματική αλλαγή, είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η σχετική συζήτηση έχει πλέον ξεφύγει από το επίπεδο της αντιπαράθεσης επιστημονικών επιχειρημάτων. Αυτή πλέον διεξάγεται με χιλιαστικούς και εσχατολογικούς όρους. Οι ζηλωτές της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής βλέπουν την αλλαγή του κλίματος ως μια μείζονα καταστροφή κοσμογονικών διαστάσεων, θεωρώντας υπεύθυνο αποκλειστικά τον άνθρωπο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα ορυκτά καύσιμα, παραμερίζοντας (φοβούμαστε προσωρινά) μία επικίνδυνη ατζέντα, με τεράστιες συνέπειες για τον πολιτισμό μας, αν και οι “ζηλωτές” της δεν πτοούνται. Στην πραγματικότητα, ο τρόμος για την κλιματική αλλαγή αλλάζει την ίδια μας την θεμελιακή κοσμοαντίληψη για τη φύση, τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτόν.

 

Η μεγάλη συνεισφορά του Δαρβίνου και της θεωρίας της εξέλιξης στην επιστήμη ήταν ότι καθιέρωσε την άποψη ότι η φύση είναι ένα δυναμικό μέγεθος, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή αλλαγή και δεν επιδέχεται στασιμότητα. Αυτή η αντίληψη ενός διαρκώς μεταλλασσόμενου κόσμου αποτέλεσε το θεμέλιο της σύγχρονης επιστήμης και του σύγχρονου πολιτισμού. Σήμερα, όμως, η τάση αυτή απειλεί να αντιστραφεί.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.