ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Πολιτικές ευθύνες, η “ασυλία” και η ευθύνη των πολιτών», συνέντευξη Γ. Κασιμάτη στον Γ. Σαχίνη
Sunday
12/03/2023
18:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γεώρ. Κασιμάτης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: …η απόδοση των ευθυνών ποινικά θα περιοριστεί σε φυσικά πρόσωπα του ΟΣΕ από τον σταθμάρχη έως κάποιους υπερκείμενους προϊσταμένους του, αλλά σε πολιτικά πρόσωπα πέραν των πολιτικών ευθυνών, η “ασυλία” και ο νόμος περί  ευθύνης υπουργών, δύσκολα θα οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.

Απορίας άξια η άνευ ΕΜΠΛΟΚΗΣ απαισιοδοξία…

Εξηγούμαστε.

Τι έκανε ο κ. Κασιμάτης για την “ασυλία” (ερώτημα για κριτική εαυτού του);

Το μόνο που έκανε ήταν να δικαιολογήσει πλήρως την εφαρμογή του 86Σ (αν παρακάμψουμε το άρθρο 86Σ θα μας πετάξουν έξω από τα δικαιϊκά φόρα όλου του κόσμου, μονο με συντακτική εθνοσυνέλευση μπορούμε να το αλλάξουμε) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ και για την Δικαιοσύνη είπε και εννόησε “δεν μπορεί να κάνει τίποτα“.

Βεβαίως δεν μας διαφεύγει η έως τώρα εναντίωση στην εσχάτη προδοσία (“εγώ καταγγέλλω αιτίες όχι υπαιτίους” έχει αναφέρει) σε αντίθεση με τον Μίκη Θεοδωράκη που την κατήγγειλε ευθαρσώς.

Πράγματα ανεπίτρεπτα. Διότι το λιγότερο που θα μπορούσε θα ήταν να πει πως συνέβη ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ (στην περίπτωση που κάτι ξεκινούσε με τις τόσες μηνύσεις εσχάτης προδοσίας, αλλά αυτές [μηνύσεις-δικογραφίες] όχι μόνο δεν διερευνήθηκαν ως όφειλαν αλλά ούτε που διαβάστηκαν ακόμα και από ΚΚΕ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ που δεν είπαν λέξη γι’ αυτές) πολλών μορφών.

Να συνεχίσει δε λέγοντας πως στην ουσία το 86Σ μπόρεσε να λειτουργήσει στην περίπτωση των μνημονίων ως προπαρασκευαστική πράξη εγκλήματος, εφόσον οι προηγούμενες πρακτικές συνέβησαν. Να περάσει δε όλα τα παραπάνω από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς και να ζητήσει επ’ αυτού (για τις αδιάβαστες και τις λοιπές μηνύσεις και την ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ) συμπαράσταση από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (ως 2/2015), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολίτες, διανοουμένους, νομικούς.

Λέτε τότε να μην εύρισκε συμπαραστάτες όπως διακαώς ζητά ο κ. Κασιμάτης; Αλλά συμπαραστάτες σε τι; κ. Κασιμάτη;

Σχετική ανάρτηση:

Το ΕΔΑΔ ήρε την ασυλία του Πάνου Καμμένου, μετά από προσφυγή της Ντόρας Μπακογιάννη: Κακώς δεν δικάστηκε τον Ιούλιο του 2018

_.

 

 

 

 

Γ. Κασιμάτης, 10 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι πολίτες είπε ο κ. Κασιμάτης στον 98.4, πρέπει να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία, η ποιότητα της και η θεσμική της ενίσχυση, τελικά εξαρτάται από τις επιλογές που οι ίδιοι κάνουν ως προς την αντιπροσώπευση τους στη Βουλή

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, εξέφρασε την εκτίμηση πως η απόδοση των ευθυνών ποινικά θα περιοριστεί σε φυσικά πρόσωπα του ΟΣΕ από τον σταθμάρχη έως κάποιους υπερκείμενους προϊσταμένους του, αλλά σε πολιτικά πρόσωπα πέραν των πολιτικών ευθυνών, η “ασυλία” και ο νόμος περί  ευθύνης υπουργών, δύσκολα θα οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.

Μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι πολίτες είπε, πρέπει να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία, η ποιότητα της και η θεσμική της ενίσχυση, τελικά εξαρτάται από τις επιλογές που οι ίδιοι κάνουν ως προς την αντιπροσώπευση τους στη Βουλή.

Υπό την έννοια αυτή, έχει μεν μια αξία ιστορική η αποκάλυψη των διαχρονικών ευθυνών για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων, όπου τα μνημόνια έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους στη διάλυση, όμως στο συγκεκριμένο δυστύχημα, οι πολιτικές ευθύνες αφορούν αυτόν που ασκεί την εξουσία και οι παραλείψεις , αποφάσεις και αβλεψίες του, εν γνώσει ή εν αγνοία του, οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία, με τον πλήρη αριθμό των νεκρών να παραμένει, όπως είπε, ακόμη σε ομιχλώδης κατάσταση.

 

 

Πηγή: kommon.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.