ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρ. Παυλόπουλος για δημοψήφισμα: Χωρίς τη δέσμευση του Τσίπρα θα είχα παραιτηθεί
Sunday
03/03/2024
01:22 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Προκ. Παυλόπουλος
0

Σχόλιο GMR: [Πρόσθεσε πως όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, «που δεν μπορούσα να αποτρέψω», ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πως το δίλημμα δεν μπορεί να είναι «μέσα ή έξω» από την Ευρώπη.] = Ομολογία (Πάκη Παυλόπουλου) εκβιασμού του ΠτΔ προς την κυβέρνηση Τσίπρα, προς Ελληνικό Λαό, Εγκληματική Παρέμβαση κατά του Δημοψηφίσματος. Ολα αυτά στο πλαίσιο ΕΠΙΒΟΛΗΣ της Μονοπολική Δυτικής Ηγεμονίας απέναντι στον Ευρασιατικό Πολυπολισμό.

_.

 

 

 

 

Προκ. Παυλόπουλος, 28 Φεβρουαρίου 2024

 

 

 

 

Οταν έγινε το δημοψήφισμα (σ.σ. το 2015), την Κυριακή το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το δημοψήφισμα έγινε για να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα και στήριξη στη διαπραγμάτευση που έπρεπε να γίνει. Αφού είχα και αυτή τη δήλωσή του, γιατί αλλιώς θα είχα παραιτηθεί –τότε είχαν κοπεί οι γέφυρες με την Ευρώπη, εκείνη την τραγική εβδομάδα– επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο της «Κ», Νότη Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα«ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά»,το οποίο συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

Οι δηλώσεις του Πρ. Παυλόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί, από το 3:37:35.

 

Πρόσθεσε πως όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, «που δεν μπορούσα να αποτρέψω», ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πως το δίλημμα δεν μπορεί να είναι «μέσα ή έξω» από την Ευρώπη.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό το Συνέδριο

«Κάλεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοκρατικών δυνάμεων. Ηταν συγκλονιστική εκείνη η ημέρα. Η υπευθυνότητα των πολιτικών αρχηγών, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί ήταν μεγάλη υπόθεση, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να πάρει επάνω το βάρος να στηρίξει κάτι για το οποίο θα μπορούσε να “σταθεί στη γωνία”», ανέφερε.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.