ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Λύτρας: Οι ποινές δεν θα είναι τόσο μεγάλες – Τι προβλέπει η νομοθεσία
Friday
10/03/2023
09:42 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Απόστολος Λύτρας Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Σωστός(*) ο δικηγόρος κύριος Λύτρας. Πάνω από τα άμεσα (άμεσα ορατά) αίτια και τους άμεσα υπαιτίους, κυριαρχούν ως προεξασφαλισμένη τραγωδία ατυχήματος, οι έμμεσες ή και βασικές καλούμενες αιτίες και υπευθυνότητες. Οι υπευθυνότητες όλων όσων εντός και εκτός επιχείρησης/συναρμόδιων επιχειρήσεων, ελεγκτικών μηχανισμών, υπουργείων, συναρμόδιων της κυβέρνησης ως Πρωθυπουργό γνώριζαν και επέτρεπαν στο τρένο να ταξιδεύει” .

Μην ξεχνάμε το Μάτι όπου ο τότε Πρωθυπουργός ήξερε και αδιαφόρησε ακόμα και στο να δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης και ουδείς, Κουτσούμπας-Βαρουφάκης κλπ λέμε τώρα, το κατήγγειλε στην Δικαιοσύνη, Μάτι: «Γνώριζαν όλα τα δεδομένα, οι επίγειοι επικεφαλής εκλιπαρούσαν για εναέρια μέσα»», κατέθεσε ο πραγματογνώμονας .

(*)– Όλη η κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων λένε ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός, γνώριζε ότι δεν υπάρχουν και δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας; Γιατί εάν το γνώριζαν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εάν γνώριζαν και επέτρεπαν στο τρένο να ταξιδεύει, εννοείται ότι θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι, με πολύ σοβαρές περιπτώσεις γι΄ αυτές τις ανθρωποκτονίες. Εάν το γνώριζαν μιλάμε για δόλο, είναι δεδομένο», σημείωσε ο κ. Λύτρας, συνεχίζοντας, “δεν το άκουσα με τα αυτά μου, το πληροφορήθηκα από διάφορα site ότι βγήκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε δήλωση ότι τι να έκανε ο υπουργό, αν έλεγε κάτι θα έπρεπε να σταματήσουν τα τρένα;”]. Με το τελευταίο όμως να είναι πραγματικότητα, Κυνισμός Γεωργιάδη: “Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”

_.

 

 

 

 

newsbeast.gr-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 10 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, Απόστολος Λύτρας, που εκροσωπεί την οικογένεια της 19χρονης Αναστασίας, μίλησε για τις επόμενες κινήσεις των συγγενών.

«Το ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο δόλος, είναι πιθανό. Ο σταθμάρχης, τουλάχιστον με βάση το κατηγορητήριο, είναι για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα τα οποία είναι σοβαρά. Οι ποινές δεν θα είναι τόσο μεγάλες, θα το δείτε δεν θα είναι. Από εκεί και πέρα αυτό που ενδιαφέρει τις οικογένειες είναι ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό», τόνισε ο δικηγόρος στο Mega, στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

«Σίγουρα όσον αφορά στις ανθρωποκτονίες, παρότι είναι κατά συρροή, 57 ποινές, για 57 ανθρώπους, αλλά εάν νομίζει κάποιος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν στην φυλακή για όλη τους τη ζωή, αυτό δε θα συμβεί, το έχουμε δει και σε άλλες τραγωδίες. Είναι βέβαιο ότι πολύ δύσκολα θα δούμε ανθρώπους να μπαίνουν στην φυλακή για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να επιβληθεί η ποινή της ισοβίου καθείρξεως, είναι μέχρι ισόβια, από κάθειρξη 15 ετών το κάθε αδίκημα μέχρι ισόβια».

«Τα υπόλοιπα 2 ποινικά αδικήματα τιμωρούνται μέχρι 5 χρόνια για την κάθε μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Άρα, εάν δείτε μια ποινή κατά συγχώνευση στην περίπτωση που δεν οδηγηθεί το δικαστήριο -όταν γίνει- στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως, κατά συγχώνευση οι ποινές θα είναι μεγάλες, ωστόσο η έκτιση των ποινών δεν είναι αυτή που ακούμε, είναι τα 3/5 της ποινής», είπε σχετικά.

«Όλη η κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων λένε ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός, γνώριζε ότι δεν υπάρχουν και δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας; Γιατί εάν το γνώριζαν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εάν γνώριζαν και επέτρεπαν στο τρένο να ταξιδεύει, εννοείται ότι θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι, με πολύ σοβαρές περιπτώσεις γι΄ αυτές τις ανθρωποκτονίες. Εάν το γνώριζαν μιλάμε για δόλο, είναι δεδομένο», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος»

Νωρίτερα ο κ. Λύτρας μίλησε για όσα εξοργίζουν τις οικογένειες των θυμάτων. «Περιμένω σήμερα να παραλάβω αντίγραφα της δικογραφίας, δηλώσαμε χθες παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τους γονείς της 19χρονης Αναστασίας, και περιμένουμε τη δικογραφία. Έχουμε δει σε πολλούς κατηγορούμενους να προσπαθούν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και να την μεταφέρουν κάπου άλλου. Βέβαια, εκτός από τον σταθμάρχη σε αυτή την περίπτωση, αυτό το βλέπουμε και σε πολιτικούς» είπε.

«Ένα από τα πράγματα που έχει εξοργίσει όλες τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλους μας είναι, σε μία τραγωδία να βλέπουμε τους πολιτικούς, να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον ευθύνες, και πραγματικά μας εξοργίζει αυτό. Δεν ξέρω εάν έχουν καταλάβει όλοι ότι το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν πρόκειται κανένας πολιτικός να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, χάθηκαν τόσες ψυχές» συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.