ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το συνταξιοδοτικό της Επιτροπής Πισσαρίδη στέλνει τον λογαριασμό στους συνταξιούχους
Wednesday
02/12/2020
01:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
0

 

 

 

 

Σ.Ρομπόλης-Β.Μπέτσης, 28 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης. Για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, προβάλλει το επιχείρημα του δημογραφικού κινδύνο. Πρόκειται για επιχείρημα λανθασμένο, μεταξύ των άλλων, και από τεχνική και επιστημονική άποψη.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το αναδιανεμητικό σύστημα της αλληλεγγύης των γενεών και της συλλογικής αντιμετώπισης του κινδύνου του γήρατος, θα δεχτεί στο μέλλον σημαντικές πιέσεις λόγω της μείωσης της αναλογίας των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού.

Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζεται, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσιονομική πίεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, αφού η αντιμετώπιση του φαινομένου της γήρανσης του πληθυσμού επαφίεται στην ευθύνη του κράτους. Επιπλέον υποστηρίζεται, ότι με την κεφαλαιοποίηση ενός μέρους της κοινωνικής ασφάλισης, όπως είναι η επικουρική ασφάλιση, επιτυγχάνεται διαφοροποίηση του δημογραφικού κινδύνου.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.