ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Όχι» είπε ο εισαγγελέας στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Saturday
11/07/2020
15:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ
0

Σχόλιο GMR:    Σχετικά με τις εγκληματικού χαρακτήρα πολιτικές/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ευθύνες, τι θα γίνει;

Δεν λέμε πως αυτές είναι ίδιας φύσης με εκείνες της εσχάτης Μνημονιακής προδοσίας (οι οποίες χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα υπεράσπισης ξένων συμφερόντων “ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣYΜΦΩΝΑ ΜΕ) της εκτέλεσης των κυβερνητικών καθηκόντων.

Όμως, ή ανικανότητα, ή προκλητική συγκαλυπτικότητα των γεγονότων της στιγμής, ή όλη εγκληματική ελαφρότητα Αρχής γενομένης από την οφειλόμενη προετοιμασία για πυρκαϊές μεγάλης έκτασης, ως την βραδιά της τραγικά αδιάφορης και ανεπαρκούς αντιμετώπισης, όλα αυτά απαιτούν ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ. Ακούν οι ΠτΑΠ-Εισαγγελέας ΑΠ;;;

._

 

 

 

 

newsbeast_gr, 7 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

«Όχι» είπε ο αρμόδιος εισαγγελέας στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας  έκθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από περίπου δύο χρόνια. Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου είχε ζητήσει ο ανακριτής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που αφορούσαν στο ρόλο που έπαιξαν πυροσβέστες αλλά και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης προϋποθέτει δόλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα του ανακριτή.

Κατά την κρίση του εισαγγελέα, η αποδοχή του αιτήματος του ανακριτή και η άσκηση κακουργηματικής δίωξης θα σήμαινε πως οι πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αντίθετα, υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αναφέρθηκαν  στον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι κατά την διάρκεια της φωτιάς από την οποία κατέληξαν 102 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός στην απάντηση του αναφέρεται τόσο στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες όσο και στο γεγονός ότι καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι.

Όσο τα συμπληρωματικά στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής προκειμένου να στηρίξει το αίτημα του για αναβάθμιση της έρευνας στην οποία σήμερα τα  εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για πλημμελήματα, όπως αυτό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια, αρμόδιες πηγές έλεγαν πως δεν άνοιγαν νέους δρόμους στην υπόθεση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσαν καταθέσεις αλλά και μία πραγματογνωμοσύνη με στοιχεία που ήταν γνωστά στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα πριν ακόμα ασκήσουν την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.