ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αθωώθηκε ο Λαφαζάνης, δυο χρόνια φυλακή η συμβολαιογράφος για παράνομο πλειστηριασμό
Sunday
14/11/2021
19:54 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μνημόνια Παν. Λαφαζάνης Πλειστηριασμοί Τράπεζες
0

Σχόλιο GMR: Αφιερωμένη στον κ.Λαφαζάνη (η ίδια του και των συντρόφων του) παρούσα ανάρτηση διότι καταρρίπτει τις “αντιμνημονιακές” (κατ’ ουσίαν υπέρ συστήματος ) οδές, έργα και ημέρες του Π. Λαφαζάνη, “το θέμα ειναι πολιτικό“- “δεν ξέρουμε εμείς που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρετε εσείς;“, διότι τα ρήγματα στην ελληνική δικαιοσύνη ειναι και (αρκετά) με δεδικασμένο (με τούτο να συμπληρώνει τον κατάλογο) και πολλά ως εισαγγελικές ενέργειες που θάφτηκαν και από τον ίδιο τον Λαφαζάνη.

_.

 

 

 

 

 

Iskra, 7 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Απόφαση σταθμό εξέδωσε σήμερα το Δ΄τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με την οποία ο Παν. Λαφαζάνης αθωώθηκε από τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund-κοράκι με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, το οποίο ενδιαφερόταν να υπερθεματίσει στην υπό πλειστηριασμό κατοικία.

Από την άλλη το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε, σύμφωνα με το δικαστήριο, εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών»

Ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε το γεγονός ότι «οι τράπεζες με εγγύηση δημόσιο χρήμα έχουν μεταβιβάσει το μέγιστο μέρος των «κόκκινων» δανείων» σε κερδοσκοπικά fund έναντι 10-15% του αρχικού κεφαλαίου (!), ενώ τα τελευταία απαιτούν στο ακέραιο τα δάνεια, μαζί με τις προσαυξήσεις, από τους δύσμοιρους δανειολήπτες. Κι όμως κυβέρνηση και τράπεζες προτιμούν να μην εκχωρούν σε ανάλογες τιμές με εκείνες των fund τα “κόκκιναδάνεια αυτά στους πολίτες, προκειμένου να ανακουφίσουν τους ίδιους και την οικονομία».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε αποφασιστικά ότι πράγματι ο ίδιος και το κίνημα παρεμπόδισαν με ανθρώπινες αλυσίδες στα ειρηνοδικεία τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών και το έκανε αυτό με ειρηνικό τρόπο, χωρίς χρήση της παραμικρής βίας, χωρίς προσβολές και προπηλακισμούς σε συμβολαιογράφους και αρμόδιους υπαλλήλους και το κάναμε αυτό, εγώ και οι συναγωνιστές μου ως πράξη δικαίου, ανθρωπιάς και σεβασμού σε ανήμπορους και φτωχούς συμπολίτες μας.

Αυτό το κίνημα προσέφερε πολλά στην κοινωνία και είναι ανάγκη να γεννηθεί εκ νέου και να πάρει νέες διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες ύπαρξης ενός νέου ληστρικού, δημευτικού, πτωχευτικού νόμου, κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Η εισαγγελέας της έδρας, μετά τη σύντομη και μεστή αγόρευση της, με την οποία τόνισε την ηθική αξία των πολιτικών παρεμβάσεων του Π.Λαφαζάνη, πρότεινε την αθώωση του τελευταίου και ποινή δυο ετών φυλάκισης για την συμβολαιογράφο, προτάσεις που αποδέχθηκε η έδρα.

Εξαιρετικές υπήρξαν η τακτική, οι παρεμβάσεις και η αγόρευση του συνηγόρου του Παν.Λαφαζάνη, Σαράντου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μετά το πέρας της δίκης χαρακτήρισε νίκη του κινήματος και όλων των αγωνιστών του την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.