ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σε σταυροδρόμι ο Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά – Μία φάση πίσω η Αθήνα
Wednesday
29/04/2020
07:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αγγελος Συρίγος Εθνική Κυριαρχία
0

Σχόλιο GMR:  Ώστε, “παραπλανητικές, αν όχι παγιδευτικές” οι αντιλήψεις των κυβερνώντων για την “ένοπλη ειρήνη“;

Δηλαδή, Εθνική Μειοδοσία(*), ή δεν καταλάβαμε καλά;

Φυσικά, πολύ καλά καταλάβαμε.

Ο κύριος Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κατάλαβε;

Αν δεν κατάλαβε, οφείλει να καλέσει τον καθηγητή κύριο Άγγελο Συρίγο και όλους όσους καταλαβαίνουν από γεωπολιτική-γεωστρατηγική για διευκρινήσεις. Αν επιθυμεί ο κος Εισαγγελέας Α.Π. να ψάξει βαθύτερα, μπορεί να αναζητήσει συσχετισμούς της Μνημονιακής δέσμευσης με την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.

(*) από το εδώ δημοσίευμα :Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής (ίδρυμα Τριανταφυλλίδη): Παροχή ευεργετημάτων σε ξένους εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Μπαμπινιώτη): Η προδοσία εις βάρος της πατρίδας, που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα προς ζημίαν των εθνικών συμφερόντων κατά της άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Μείζον Ελληνικό Λεξικό (Τεγόπουλου-Φυτράκη): Η προδοσία της πατρίδας, βλάβη ασυγχώρητη των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση μιας πολιτικής.

._

 

Αγγ. Συρίγος, 29 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πριν την εκδήλωση της πανδημίας, ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως η Άγκυρα είχε αναπτύξει μία επιθετική δυναμική, η οποία εξωθούσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τουλάχιστον στο “κόκκινο” και μάλιστα σε βαθμό που είχε τις προϋποθέσεις να οδηγήσει τις δύο χώρες σε σύγκρουση.

 

Κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος εάν ο Ερντογάν θα τραβούσε το σκοινί μέχρι να σπάσει, αλλά είναι σαφές πως επεδίωκε να δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης προς την Αθήνα. Η πανδημία, που έχει προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στην Τουρκία από όσες παραδέχεται επισήμως το καθεστώς, έχει εκ των πραγμάτων διαφοροποιήσει το πλαίσιο, εντός του οποίου ο Τούρκος πρόεδρος καλείται να λάβει τις αποφάσεις του.

 

Το εάν η πανδημία θα λειτουργήσει σαν φρένο, ή αντιθέτως σπρώξει τον Ερντογάν σε κάποιου είδους τυχοδιωκτισμό στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, είναι ένα ερώτημα που προς το παρόν δεν μπορεί να απαντηθεί. Την απάντηση θα δώσει ο χρόνος και σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι οικονομικές, κοινωνικές και τελικώς και πολιτικές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.