ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ξεπούλημα της ΔΕΗ / «Αποχρώσες ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών» – Μηνυτήρια αναφορά από έξι δικηγόρους
Sunday
05/02/2023
13:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΕΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Λεων. Στάμος
0

_.

 

 

 

 

Αυγή Newsroom, 27 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

 

 

 

 

Έξι δικηγόροι κατέθεσαν αναφορά για την διερεύνηση τυχόν τέλεσης εγκλημάτων, χειραγώγησης μετοχής εισηγμένης εταιρείας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν έξι δικηγόροι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

 

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν συνάγεται ότι υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο». Παράλληλα καταγγέλλουν και την «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Οι δικηγόροι περιγράφουν στην αναφορά τους ότι η μετοχή της ΔΕΗ άρχισε να υποχωρεί χωρίς προφανή λόγο και από τα 10.50 ευρώ βρέθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στα 9,0200 ευρώ.

 

Σημειώνουν επίσης ότι μέσα σε εννέα συνεδριάσεις άλλαξαν χέρια 6 εκατ. μετοχές που «αντιστοιχούν στο 5.5% του free float της ΔΕΗ».

Οι ίδιοι στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούνται σειρά δημοσιευμάτων αναφορικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι που την υπογράφουν είναι ο Αγαμέμνων Τάτσης, Χρήστος Πετράκος, Γεώργιος Λιάπης, Κώστας Χαρίτου, Γιώργος Κακουλάκης και ο Λεωνίδας Στάμος.

Παρατίθεται ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά

Μηνυτήρια ΔΕΗ.pdf

 

 

Πηγή: avgi.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.