ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επανεκκίνηση Σιδηροδρόμου: Οι εννέα προϋποθέσεις ασφαλείας που ζητούν οι μηχανοδηγοί για να είναι ασφαλή τα δρομολόγια
Wednesday
22/03/2023
01:26 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μνημόνια Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Ναί, ναί, 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια!!!

Άντε, με το καλό, και Εισαγγελέα και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με μπλοκάκι.

Κυρίως όμως δεν έχει απαντηθεί το εάν θα χρησιμοποιηθούν τελικώς οι 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια που ανήκουν στον κύκλο εκπαίδευσης, τον οποίο διερεύνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και κατέληξε στη σύσταση προς τον ΟΣΕ να τους απομακρύνει από κρίσιμες θέσεις.

_.

 

 

 

newpost.gr-Newsroom, 21Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (22/3) υπο προϋποθέσεις όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης την περασμένη βδομάδα.

 

Η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου θα γίνει χωρίς νέες προσλήψεις, ενώ η κυβέρνηση επιμένει σε εργαζόμενους με μπλοκάκια. Μάλιστα, ο υπουργός υπόσχεται πως το σύστημα κινητών επικοινωνιών GSM-R θα λειτουργήσει το «συντομότερο δυνατό», παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι παραμένει ανενεργό 5 χρόνια μετά την παράδοσή του.

Ωστόσο, μόλις ένα 24ωρο πριν την επίσημη επανέναρξη των δρομολογίων, θολό παραμένει το τοπίο για την πρεμιέρα του σιδηροδρόμου μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, καθώς το αρμοδιο υπουργειο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΣΕ δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η ώρα αναχώρησης των πρώτων δρομολογίων.

Κυρίως όμως δεν έχει απαντηθεί το εάν θα χρησιμοποιηθούν τελικώς οι 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια που ανήκουν στον κύκλο εκπαίδευσης, τον οποίο διερευνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και κατέληξε στη σύσταση προς τον ΟΣΕ να τους απομακρύνει από κρίσιμες θέσεις. Η παρουσία τους θεωρείται απαραίτητη για την επανεκκίνηση των δρομολογίων, δεδομένου ότι έχει ανακοινωθεί από τον εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, η στελέχωση των μεγάλων σταθμών με δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Από την άλλη, εφόσον χρησιμοποιηθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι για την επάνδρωση κρίσιμων θέσεων, θα πρόκειται για μία αγνόηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

 

Στο μεταξύ και οι μηχανοδηγοί είναι αποφασισμένοι να μην στελεχώσουν αύριο τέσσερις συγκεκριμένες διαδρομές εάν δε δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες έως και σήμερα δεν έχουν δοθεί.

 

Πρόκειται για τις γραμμές:

  • Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που ξεκινούν από αύριο για τα εμπορευματικά τρένα καθώς, σύμφωνα με τους μηχανοδηγούς, δεν έχει λυθεί το ζήτημα επικοινωνίας εντός της σήραγγας των Τεμπών) και τις γραμμές
  • Θεσσαλονίκη – Φλώρινα,
  • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και
  • Θεσσαλονίκη – Δράμα.

Οι εννέα προϋποθέσεις ασφαλείας που ζητούν οι μηχανοδηγοί

Για το ζήτημα αυτό οι μηχανοδηγοί έχουν το μεσημέρι συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train, η διοίκηση της οποίας συναντάται αυτήν την ώρα και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) με επιστολή της προς τη διοίκηση της Hellenic Train ζήτησε την ασφαλή λειτουργία των επικοινωνιών και εντός των σηράγγων, την επάνδρωση μεγάλων σταθμών, όπως αυτός της Έδεσσας, αλλά και πιστοποιητικά ελέγχου καταλληλότητας των γεφυρών από τις οποίες διέρχεται το τρένο. Επιπλέον αναφέρεται στην ανάγκη επαρκούς φύλαξης των ισόπεδων διαβάσεων, ενώ επαναλαμβάνει το αίτημά της για καταγραφή των συνομιλιών των μηχανοδηγών με τους εκπροσώπους του διαχειριστή υποδομής και από την Hellenic Train, «καθώς μετά την σιδηροδρομική τραγωδία υπήρξε επιλεκτική διαρροή συνομιλιών που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας», όπως αναφέρουν.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.