ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρώτα την Μεσαία Ελλάδα.
Sunday
25/06/2017
00:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

mesaiatajh

 

Του Κώστα Κόλμερ, 24 Ιουνίου 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανεδείχθη εις βιβλικόν προφήτη για την χώρα του, με την εκφρασθείσα πολιτική : «Πρώτα (βάζουμε) την Αμερική» (κι’ έπονται όλοι οι άλλοι, Ευρωπαίοι, γκλομπαλιστές, πολιτικώς ορθοί κλπ ).

Η Ελβετική οικονομική εφημερίς ΧΑΝΤΕΛΣΤΣΑΗΤΟΥΝΓΚ έγραψε» πρόσφατα (1.3.17) “Switzerland first” .Πρώτη η Ελβετία, με πέντε πρωτοβουλίες δημοψηφισμάτων που κατοχυρώνουν την εθνική κυριαρχία των Ελβετών.

Σημειωτέον ό,τι η εθνική ανεξαρτησία της Ελβετικής Ομοσπονδίας δεν υπέστη κανένα πλήγμα τελευταίως, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα,που με το τέταρτο μνημόνιο των «δανειστών», έχασε και τα τελευταία υπολείμματα οικονομικής ανεξαρτησίας, για να πάρει… «τη δόση της»!

Το νέο μνημόνιο δίνει την χαριστική βολή στους ανέργους, φορολογουμένους και συνταξιούχους και «θα μειώσει την ιδιωτική κατανάλωση περαιτέρω» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21.5.17).

Συνεπώς, το εθνικό προϊόν θα υποχωρήσει κι’ εφέτος με τις γνωστές παρενέργειες : μείωση της απασχολήσεως, αύξηση των καθυστερουμένων δανείων, υστέρηση δημοσίων εσόδων και διόγκωση του χρέους κλπ.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η «περαιτέρω» οικονομική ύφεση, όσον η πορεία της μεσαίας εισοδηματικής τάξεως που οδεύει προς την καταστροφή , με τα νέα, αδιέξοδα μέτρα λιτότητος.

Αγοραστική αδυναμία.

Όπως μετά την Γερμανική κατοχή, το 77% της αγοραστικής δυνάμεως των νοικοκυριών συγκεντρούτο εις χείρας του 15% του πληθυσμού, έτσι και με την ν έ α, η μεσαία τάξις έχει χάσει μέγα μέρος της αγοραστικής δυνάμεως και η ανεργία πλήττει ιδιαιτέρως την νέα γενεά – άνω του 50%.

Εις άλλας εποχάς, το σύνθημα «πρώτη η χώρα » ήταν αυτονόητο δια τους πολιτικούς και τους οικονομολόγους. Μετά 70 έτη ειρήνης και σχετικής ευημερίας, η αυτονόητη προστασία του «μεσαίου νοικοκυριού» εγκατελείφθη. Ουδείς ενδιαφέρεται σήμερον δια την σωτηρία της «ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας»: Των αστών και μικροΐδιοκτητών, που στενάζουν κάτω από δυσβάστακτο φορολογικό βάρος και των νέων που στερούνται ευκαιριών απασχολήσεως και εισοδήματος.

Εν τούτοις, από το «μεσαίο» 78% του Ελληνικού λαού αναμένεται η στήριξη της οικονομίας,πλην όμως επί ματαίω, αφού ούτε το ίδιο ελπίζει «σε καλύτερες μέρες». Το 68% ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση αναμένει σοβαρή επιδείνωση της οικονομίας, εφέτος.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ουδόλως ανησυχούν, για την τύχη της νέας γενεάς που χάνεται αλλά περί άλλων τυρβάζουν- ακόμη κι’ ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν βρίσκει λέξη συμπαθείας για την χειμαζομένη μεσαία τάξη της Ελλάδος.

(more…)

Υπογεννητικότητα και η εξάρτηση που προκαλεί το ευρώ.
Saturday
29/04/2017
03:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

kkolmer

Κώστας Κόλμερ, 27 Απρ. 2017

Από Ομιλία στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, σχετικώς με την υπογεννητικότητα 
και την εξάρτηση που προκαλεί του ευρώ.


1.   Η Δημογραφική Κατοχή

«Μία στις πέντε γυναίκες στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες», υποστηρίζει το Κέντρο Δημογραφίας ΒΙΤΓΚΕΝΣΤΑΪΝ της Αυστρίας.

Θα μπορούσε να είναι η επιτομή του δημογραφικού προβλήματος εάν δεν έριχνε την ευθύνη στις γυναίκες. Το πρόβλημα όμως είναι πιο περίπλοκο.

* * * * * *

Δύο είναι οι ορίζουσες του δημογραφικού προβλήματος της νοτίου Ευρώπης: οι φθίνουσες ανά οικογένεια γεννήσεις και ο ανερχόμενος συντελεστής εξαρτήσεως της απερχομένης και νέας γενεάς, από την εργαζομένη και παράγουσα .

Τώρα προστίθεται και ένας τρίτος παράγων στην δημογραφία: η μαζική μετανάστευση αλλογενών και αλλοθρήσκων στην Ευρώπη.

Η αναπλήρωση του γηγενούς πληθυσμού με μετανάστες είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής κρατών με ισχυρή οικονομία, ως η Γερμανία.

Αντιθέτως σε χώρες, με χωλαίνουσα οικονομία (πχ.Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα), η υστέρηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων είναι αποτέλεσμα της επιβληθείσης πολιτικής λιτότητος του ευρώ .

Οι συνέπειες της μεταναστευτικής αναπληρώσεως υπερβαίνουν εκείνες της οικονομίας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη εις ολόκληρο την Ευρώπη. Τούτο αρκεί να τονισθή: Ό, τι δια να διατηρηθή πολιτισμική ταυτότης ενός έθνους χρειάζεται ν’ αντιστοιχούν 2, 11 παιδιά σε κάθε οικογένεια .

(more…)

Ο Κώστας Κόλμερ στον Sport news 90,1 της Λάρισας.
Thursday
08/09/2016
00:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

6 Σεπ 2016

Ο Κωνσταντίνος Κόλμερ  δημοσιογράφος – συγγραφέας, στην εκπομπή :”ακροβάτες του ονείρου” 6.9.16, του Πέτρου Ιωάννου στον ”Σπορnews 90,1 της Λάρισας.

 

Η αποτυχία του ευρώ και η ελπιδοφόρα προοπτική της δραχμής
Tuesday
05/07/2016
10:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

Του Κώστα Κόλμερ*, 31 Ιαν 2016 

Κολμερ_Κωστας     Ως νέος  Άμλετ, ο Ελλην ψηφοφόρος καλείται να επιλέξει στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μεταξύ μνημονικών και αντιμνημονιακών κομμάτων. Δηλ. εν τελική αναλύσει , «να μπή κανείς ή να μη μπή» (στην δραχμή) δοθέντος ότι η ενδεχομένη αποδοκιμασία των ευρωφίλων κομμάτων σημαίνει αυτομάτως χρεοκοπία και επάνοδο εις κάποιου είδους εγχώριο νόμισμα.

Το δίλημμα, εν τούτοις, δραχμή ή ευρώ είναι παραπειστικόν. Απλοποιεί μία σύνθετη υπόθεσιν: Εάν συμφέρει την ανάπτυξι της οικονομίας (ΑΕΠ) η χρήσι ξένου νομίσματος και δανεικών διά την αποτροπή  της χρεοκοπίας και όχι διά επενδύσεις ή εάν την εξυπηρετεί η επάνοδος στην εθνική νομισματική πολιτική και η αναστολή εξυπηρετήσεως του άλλως αδιατηρήτου δημοσίου χρέους οπότε η εισροή ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου και η ενίσχυσι των εξαγωγών δύνανται ν’ αυξήσουν υ γ ι ώ ς το ΑΕΠ και να μειώσουν την ανεργία.

(more…)