ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αρχίζει να ξηλώνεται το ευρωπαϊκό πουλόβερ
Tuesday
20/11/2018
16:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

 

Κων. Κόλμερ, 15 Νοε. 2018

 

Δύο χθεσινά γεγονότα στην ΕΕ, η εμμονή της Ιταλίας στο έλλειμμα 2,4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και στην οικονομική ανάπτυξη 1,5% του ΑΕΠ το 2019, ως και η κατ’ αρχήν συμφωνία με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αποτελούν σημεία καμπής στην ιστορία της «Ενώσεως».

Πρώτον, δια πρώτη φορά, μία χώρα εγκαταλείπει την ΕΕ και μία κυβέρνηση, η ιταλική, δεν ενδίδει στις πιέσεις της Κομισιόν να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό και να συμμορφωθή στο Σύμφωνο Σταθερότητος και Ανάπτυξης που είναι αντίθετο με την αντικυκλική πολιτική οιασδήποτε οικονομίας.

Δεύτερον, καθ’ όσον υπάρχει βάσιμος πιθανότης ότι το προηγούμενο της Βρετανίας, χώρας ισχυράς με στρατό και με αναπτυσσομένη οικονομία, θα εύρει μιμητάς από ασθενέστερες χώρες που θα εναντιώνονται στις εντολές της Γερμανίας, να κατευθύνη την οικονομία των όταν μάλιστα αποτυγχάνει στην δική της.

(more…)

Τα οχυρά του λησμονημένου μπάρμπα-Γιάννη
Sunday
28/10/2018
21:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

 

 

 

Κωνσταντίνος Κόλμερ 27 Οκτ. 2018

Την 6η Απριλίου 1941, δύο σώματα στρατού της Βέρμαχτ άρχισαν να προσβάλλουν τα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά», απέναντι από τις Σέρρες και την Ξάνθη. «Η «Γραμμή Μεταξά» ήταν άριστα κατασκευασμένη, γράφει ένας Ολλανδός στρατιωτικός συγγραφέας, και ο ελληνικός στρατός των οχυρών αξιοποίησε στο έπακρον το εξαιρετικά δύσβατο έδαφος στην απόκρουση της γερμανικής επιθέσεως, με αποτέλεσμα να μην αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό ούτε και το βαρύ πυροβολικό των Γερμανών…». «Παρά τις διεισδύσεις τοπικού χαρακτήρα, καθ’ όλο το μήκος της ελληνικής άμυνας, η «Γραμμή Μεταξά» αποδείχθηκε εν γένει ανθεκτική στη γερμανική αεροπορία Λουφτβάφε. Οι ελληνικές δυνάμεις πολέμησαν με τη μεγίστη δυνατή αποφασιστικότητα και απέσπασαν τον θαυμασμό των αντιπάλων».(*)

Αλλά ποιά ήταν επιτέλους η «Γραμμή Μεταξά» που καθυστέρησε επί 6 ημέρες τη γερμανική εισβολή από τη Βουλγαρική μεθόριο και ανάγκασε ακόμη και την αλλαγή των γερμανικών σχεδίων του επικεφαλής της εκστρατείας στα Βαλκάνια φόν Λίστ; «Την εποχή του 1935, η Ελληνική Επιτροπή Οχυρώσεων εξετίμησε δαπάνη 550 εκατομμυριών (προπολεμικών) δραχμών, αλλά τελικώς μέχρις του 1940, εδαπανήθησαν 1,5 δις. δρχ., για την κατασκευή των οχυρών, κατά μήκος των συνόρων με την Βουλγαρία. Δεδομένου ότι αντί 15 κατασκευάσθησαν 29 οχυρά και με τριπλάσιο ανάπτυγμα σκυροδέματος, το ποσόν είναι εκπληκτικά μικρό συγκρινόμενο προς την έκταση, την αρτιότητα την αποτελεσματικότητα , ώστε εξέπληξεν την διοίκηση της Βέρμαχτ, μετά την μάχην».

(more…)

Το κόστος της επιμήκυνσης του χρέους
Thursday
28/06/2018
00:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
1

του Κων. Κόλμερ 256-2018

Θα περίμενε κανείς ότι η πολλά υπεσχημένη ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους θα επέτρεπε στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει από τα τάρταρα που την έρριψαν εννέα χρόνια αντιπαραγωγικής πολιτικής. Αντί ελαφρύνσεως του δυσβάστακτου χρέους, το κατά τα άλλα παράνομον Eurogroup της 21ης Ιουνίου έδωσε αναβολήν εξοφλήσεώς του.

Ο καθείς, εφ’ όσον έχει κάποια σχέση με τα οικονομικά, γνωρίζει ότι η επιμήκυνση της εξοφλήσεως του χρέους για δέκα έτη θα αυξήσει το εξωτερικό χρέος και θα επιβαρύνει την οικονομία με παράτασιν τόκων. Η εμπειρία των τελευταίων εννέα ετών το αποδεικνύει: από 301 δισ. ευρώ το χρέος το 2009, ανήλθε στα 315 δισ. ευρώ το 2016. Η αναλογία του από 123% του ΑΕΠ αυξήθη στο 180%.

Μάλιστα, μετά την επομένη διετία 2017-18, το χρέος διευρύνθη ακόμη περισσότερο και η εξυπηρέτηση του με 6-7 δισ. ευρώ ετησίως εστέρησε την οικονομία από πολυτίμους πόρους που θα μπορούσαν να είχαν επενδυθή στην παραγωγική οικονομία για την μείωση της τεραστίας ανεργίας – ιδίως των νέων και εξειδικευμένων στελεχών.

(more…)

Πρώτα την Μεσαία Ελλάδα.
Sunday
25/06/2017
00:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

mesaiatajh

 

Του Κώστα Κόλμερ, 24 Ιουνίου 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανεδείχθη εις βιβλικόν προφήτη για την χώρα του, με την εκφρασθείσα πολιτική : «Πρώτα (βάζουμε) την Αμερική» (κι’ έπονται όλοι οι άλλοι, Ευρωπαίοι, γκλομπαλιστές, πολιτικώς ορθοί κλπ ).

Η Ελβετική οικονομική εφημερίς ΧΑΝΤΕΛΣΤΣΑΗΤΟΥΝΓΚ έγραψε» πρόσφατα (1.3.17) “Switzerland first” .Πρώτη η Ελβετία, με πέντε πρωτοβουλίες δημοψηφισμάτων που κατοχυρώνουν την εθνική κυριαρχία των Ελβετών.

Σημειωτέον ό,τι η εθνική ανεξαρτησία της Ελβετικής Ομοσπονδίας δεν υπέστη κανένα πλήγμα τελευταίως, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα,που με το τέταρτο μνημόνιο των «δανειστών», έχασε και τα τελευταία υπολείμματα οικονομικής ανεξαρτησίας, για να πάρει… «τη δόση της»!

Το νέο μνημόνιο δίνει την χαριστική βολή στους ανέργους, φορολογουμένους και συνταξιούχους και «θα μειώσει την ιδιωτική κατανάλωση περαιτέρω» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21.5.17).

Συνεπώς, το εθνικό προϊόν θα υποχωρήσει κι’ εφέτος με τις γνωστές παρενέργειες : μείωση της απασχολήσεως, αύξηση των καθυστερουμένων δανείων, υστέρηση δημοσίων εσόδων και διόγκωση του χρέους κλπ.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η «περαιτέρω» οικονομική ύφεση, όσον η πορεία της μεσαίας εισοδηματικής τάξεως που οδεύει προς την καταστροφή , με τα νέα, αδιέξοδα μέτρα λιτότητος.

Αγοραστική αδυναμία.

Όπως μετά την Γερμανική κατοχή, το 77% της αγοραστικής δυνάμεως των νοικοκυριών συγκεντρούτο εις χείρας του 15% του πληθυσμού, έτσι και με την ν έ α, η μεσαία τάξις έχει χάσει μέγα μέρος της αγοραστικής δυνάμεως και η ανεργία πλήττει ιδιαιτέρως την νέα γενεά – άνω του 50%.

Εις άλλας εποχάς, το σύνθημα «πρώτη η χώρα » ήταν αυτονόητο δια τους πολιτικούς και τους οικονομολόγους. Μετά 70 έτη ειρήνης και σχετικής ευημερίας, η αυτονόητη προστασία του «μεσαίου νοικοκυριού» εγκατελείφθη. Ουδείς ενδιαφέρεται σήμερον δια την σωτηρία της «ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας»: Των αστών και μικροΐδιοκτητών, που στενάζουν κάτω από δυσβάστακτο φορολογικό βάρος και των νέων που στερούνται ευκαιριών απασχολήσεως και εισοδήματος.

Εν τούτοις, από το «μεσαίο» 78% του Ελληνικού λαού αναμένεται η στήριξη της οικονομίας,πλην όμως επί ματαίω, αφού ούτε το ίδιο ελπίζει «σε καλύτερες μέρες». Το 68% ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση αναμένει σοβαρή επιδείνωση της οικονομίας, εφέτος.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ουδόλως ανησυχούν, για την τύχη της νέας γενεάς που χάνεται αλλά περί άλλων τυρβάζουν- ακόμη κι’ ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν βρίσκει λέξη συμπαθείας για την χειμαζομένη μεσαία τάξη της Ελλάδος.

(more…)

Υπογεννητικότητα και η εξάρτηση που προκαλεί το ευρώ.
Saturday
29/04/2017
03:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

kkolmer

Κώστας Κόλμερ, 27 Απρ. 2017

Από Ομιλία στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, σχετικώς με την υπογεννητικότητα 
και την εξάρτηση που προκαλεί του ευρώ.


1.   Η Δημογραφική Κατοχή

«Μία στις πέντε γυναίκες στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες», υποστηρίζει το Κέντρο Δημογραφίας ΒΙΤΓΚΕΝΣΤΑΪΝ της Αυστρίας.

Θα μπορούσε να είναι η επιτομή του δημογραφικού προβλήματος εάν δεν έριχνε την ευθύνη στις γυναίκες. Το πρόβλημα όμως είναι πιο περίπλοκο.

* * * * * *

Δύο είναι οι ορίζουσες του δημογραφικού προβλήματος της νοτίου Ευρώπης: οι φθίνουσες ανά οικογένεια γεννήσεις και ο ανερχόμενος συντελεστής εξαρτήσεως της απερχομένης και νέας γενεάς, από την εργαζομένη και παράγουσα .

Τώρα προστίθεται και ένας τρίτος παράγων στην δημογραφία: η μαζική μετανάστευση αλλογενών και αλλοθρήσκων στην Ευρώπη.

Η αναπλήρωση του γηγενούς πληθυσμού με μετανάστες είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής κρατών με ισχυρή οικονομία, ως η Γερμανία.

Αντιθέτως σε χώρες, με χωλαίνουσα οικονομία (πχ.Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα), η υστέρηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων είναι αποτέλεσμα της επιβληθείσης πολιτικής λιτότητος του ευρώ .

Οι συνέπειες της μεταναστευτικής αναπληρώσεως υπερβαίνουν εκείνες της οικονομίας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη εις ολόκληρο την Ευρώπη. Τούτο αρκεί να τονισθή: Ό, τι δια να διατηρηθή πολιτισμική ταυτότης ενός έθνους χρειάζεται ν’ αντιστοιχούν 2, 11 παιδιά σε κάθε οικογένεια .

(more…)

Ο Κώστας Κόλμερ στον Sport news 90,1 της Λάρισας.
Thursday
08/09/2016
00:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

6 Σεπ 2016

Ο Κωνσταντίνος Κόλμερ  δημοσιογράφος – συγγραφέας, στην εκπομπή :”ακροβάτες του ονείρου” 6.9.16, του Πέτρου Ιωάννου στον ”Σπορnews 90,1 της Λάρισας.

 

Η αποτυχία του ευρώ και η ελπιδοφόρα προοπτική της δραχμής
Tuesday
05/07/2016
10:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

Του Κώστα Κόλμερ*, 31 Ιαν 2016 

Κολμερ_Κωστας     Ως νέος  Άμλετ, ο Ελλην ψηφοφόρος καλείται να επιλέξει στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μεταξύ μνημονικών και αντιμνημονιακών κομμάτων. Δηλ. εν τελική αναλύσει , «να μπή κανείς ή να μη μπή» (στην δραχμή) δοθέντος ότι η ενδεχομένη αποδοκιμασία των ευρωφίλων κομμάτων σημαίνει αυτομάτως χρεοκοπία και επάνοδο εις κάποιου είδους εγχώριο νόμισμα.

Το δίλημμα, εν τούτοις, δραχμή ή ευρώ είναι παραπειστικόν. Απλοποιεί μία σύνθετη υπόθεσιν: Εάν συμφέρει την ανάπτυξι της οικονομίας (ΑΕΠ) η χρήσι ξένου νομίσματος και δανεικών διά την αποτροπή  της χρεοκοπίας και όχι διά επενδύσεις ή εάν την εξυπηρετεί η επάνοδος στην εθνική νομισματική πολιτική και η αναστολή εξυπηρετήσεως του άλλως αδιατηρήτου δημοσίου χρέους οπότε η εισροή ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου και η ενίσχυσι των εξαγωγών δύνανται ν’ αυξήσουν υ γ ι ώ ς το ΑΕΠ και να μειώσουν την ανεργία.

(more…)